Categories
2020 Activism Covid19 Dutch Society

Reset the World

In het oude ‘normale’ leven inspireren de mensen van Reset your Brand hun klanten met behulp van hun grote netwerk van sprekers en bedrijven. Lezingen, city tours en specifiek gerichte aandacht voor innoverende concepten worden ingezet om het bloed harder te laten stromen bij iedereen die wat pit kan gebruiken. Inspireren is de kern. Dit alles stopte abrupt bij de eerste Corona lockdown. Langzamerhand werd duidelijk dat er een ‘reset’ moest komen. Welke kansen biedt deze gedwongen en zeer ongewone verandering?

The Yellow Brick Road als corona bewegwijzering in bioscoop Kino Rotterdam. Photo van @resettheworldhq op Instagram
Van kansen naar reset

Ruud Tompot van Reset your Brand ging de samenwerking aan met Patrick Jongmans van E-heroes en met vormgever Annet Venema. De drie startte in de eerste lockdown met het idee ‘Reset the World’. Het grote netwerk van sprekers werd geactiveerd en met een gemiddelde van 4 interviews per dag ontstond een verzameling verhalen van mensen die persoonlijk of zakelijk getroffen werden door corona. De verhalen hadden gemeen dat ze opvallend positief waren omdat menen ondanks de corona-misère, lichtpuntjes zagen.

Na een korte opleving kwam de tweede lockdown in zicht en daarmee het besef dat de wereld daadwerkelijk voor altijd was veranderd. Er moeten zaken anders, niet alleen vanwege gezondheid maar ook omwille van klimaat, armoede en nog veel meer. Maar niet alles, vind Reset.

Reset the World Chronicles. Een boek vol met interviews van mensen in de eerste corona lockdown. Een tijdsdocument en wegwijzer met te maken keuzes.
Het boek The Reset Chronicles

De meest logische volgende stap was het samenstellen van een boek met als basis de 155 interviews die in zeven maanden tijd werden gehouden. ‘The Reset Chronicles’ is een tijdsdocument met niet alleen interviews maar ook voorbeelden van ondernemers die echt een verschil hebben gemaakt in deze periode. Met deze keuze en de bijkomende positieve reacties vanuit het netwerk en daarbuiten, stond het vast dat Reset the World zich zou voortzetten en ook uitbreiden.

Valerie Kuster van Op Het Dak en Maarten Reijgersberg van RauwCC zijn twee van de geinterviewden tijdens de corona lockdown.

Koop The Reset Chronicles

de gebundelde versie van interviews in tijden van corona

The Reset Stories

Uit de 155 interviews te samen met het grote netwerk, vormt zich The Reset Stories. Een bureau van storytellers die meer te zeggen hebben dan de sprekers van het gemiddelde sprekersbureau. Ze hebben het namelijk niet alleen over corona, maar ook over persoonlijke zaken en over ‘de zaak’. Sommigen boordevol met nieuwe ideeën en inzichten om te delen. En daar blijft het niet bij.

Logo van Stichting Sam& voor alle kinderen
Reset Social voor goede doelen

Samen met een aantal organisaties gaat Reset The World projecten ondersteunen. Geld dat onder andere vrijkomt uit de verkoop van het boek wordt in een aantal sociale projecten gestopt. Het eerste goede doel is Stichting Sam&.

‘Stichting Sam& is een geweldig initiatief van 4 goede doelen die zich inzet voor kinderen. Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Door de corona-crisis wordt de groep voor wie dit niet vanzelfsprekend is helaas steeds groter.’

Reset the World 2020
Creatieve oplossingen voor corona-problemen, etalagepoppen als afstandbewakers bij lunchroom By Jarmusch in Rotterdam. Photo @resettheworldhq op Instagram
Reset zakelijk

Verder is Reset The World bezig met het ontwikkelen van een Start Up van ondernemers die iets bijzonder innovatief doen en juist durfde ‘om te denken’ in tijden van corona. Ook is men bezig met RESET consultancy waar ze in 24 uur tijd, samen met de opdrachtgever een ‘reset’ proberen te bedenken voor nieuwe uitdagingen binnen een organisatie onder de naam ’24 hours in quarantaine’.

Wil jij actief mee doen in deze beweging en andere ontwikkelingen volgen? Laat het ze weten!

This project is realized by
E-heroes.com
www.resetyourbrand.nl
Annet Venema